simonolsson

Politisk och media.

Kategori: Politik


Alla måste ju ha upplevt att man vaknar och är helt säker på att det är en annan dag än vad det är. Så började slutet på denna arbetsvecka!

Tidig morgon för att invänta diverse tekniker till kontoret för vissa ominstallationer, klockan halv sju är det dags att gå upp och starta dagen. Nästan iaf, kvart i sju stod jag upp iaf.
Vad har vi tagit för steg denna vecka då?                                                        

En fantastisk tidningsartikel i tisdags, tack till tidningen Nyheterna som hörde av sig för att få intervjun!
Ett tillägg är dock att det citatet i artikeln där jag ska ha uttryckt mitt framtida politiska vägval är felaktigt då jag inte tar ställning i frågan. Arbetar med de flesta partier.  

Kan för övrigt medge att jag tack vare artikeln fick ta en del debatter också, vilket är väldigt intressant!

Veckan fortsatte med ett gediget läsande av den 119 sidors rapporten på direktivet 1995 angående hantering av personuppgifter och internetvanor på sidor som facebook och google.

I dagens läge så har t.ex. Facebook rätt att behålla så mycket de vill som du skriver, lägger upp och kommenterar på din sida. Detta nya lagförslag kommer ge oss medborgare mer makten över våra uppgifter och rätten att bli "glömda" från facebook om vi vill ta bort kontot.

Varför är det intressant för oss i nykterhetsrörelsen kan du ju då undra?

Men visst har du koll på att varje reklam du har i högerspalten på din facebook sida inte är någon slump?
Det är allt annat än det, den är utformad efter alla de sökningar och intressen som facebook fått från dina internetvanor.
Det vill säga, (jag har testat detta) söker man tillräckligt mycket på öl/sprit eller bara alkohol så får man tillslut upp alkoholreklam. Tycker du att det ska vara så?

Att vara spion på arbetstid!
Ja det är faktiskt sant att ibland känner man sig som en spion! För att arbeta intill och i ett parlament med 758 parlamentariker så kan man höra/se och få veta mycket genom att finnas där i korridorerna.                            Kul att du har läst och lämna gärna kommentarer eller maila mig vid frågor!            
Simon Olsson                                                                                                           
Bryssel                                                                                                           

Kommentarer


Kommentera inlägget här: